středa 3. ledna 2018

15 rad, jak zhubnout

rady jak zhubnout

Ne každého zajímá, jak nabrat svaly, ale zajímá ho, jak ztratit pár centimetrů a nějaký ten tuk. A právě pro tyhle z vás je dnešní článek. Dnes se dozvíte pár tipů, jak na to.

1. FOŤTE
Foťte nejen sebe, ale i jídlo. Večer si pak fotky projděte a zhodnoťte, jak jste si vedli, co "špatného" jste snědli. Proč? Často se nezamýšlíme nad tím, co sníme a jíme, co nám přijde pod ruku. A tím ,že si jídlo vyfotíte než ho sníte, budete mít přehled a zamyslíte se nad tím, jestli ho sníst nebo ne. Když se večer podíváte zpět, budete mít hezký přehled a můžete si říct, jestli to byl dobrý či špatný den.

2. DĚLEJTE 5 MINUTOVÉ WORKOUTY
Udělejte si pár 5 minutových workoutů během dne. Například při reklamě v televizi si udělejte 5 minut výskoků nebo 5 minut dřepů během čištění zubů a podobně.

3.  SLADKÁ PŘÍPRAVA
Nemůžete jíst spát bez toho, aniž byste si dali před spaním kousek čokolády nebo koly? Nevadí. Vyšetřete si tyto kalorie během dne, kdy si dáte nízkokalorické jídlo (mrkev, okurka jablka...), méně svačin a večer si vaše milované kalorie dopřejte.

4. SNÍDEJTE
Hodně lidí, kteří zhubli, začali den pořádnou snídaní. Je nesmysl, myslet si, že vynecháním snídaně ušetříte kalorie. Budete mít akorát hlad a chutě, když budete čekat až na oběd. Začněte se snídaní o 300 až 400 kcal. Je jedno jestli máte raději sladké nebo slané snídaně. Omeleta z vajíček, šunkou a zeleninou je stejně dobrá volba jako ovesná kaše s ovocem, jogurtem a oříšky. Jezte to, co vám chutná, ale snídaně nevynechávejte!

5. ČISTĚNÍ ZUBŮ
Po každém jídle si vyčistěte zuby. Určitě to znáte, že když si vyčistíte zuby, tak se vám nechce hned zase jíst. Chcete si ponechat svěží pocit v ústech. Váš mozek si tak bude myslet, že je po jídle a nebude chtít další chuťovku.

6. KUPTE SI MALÉ TALÍŘE
Vždy nás víc těší, když vidíme, že máme plný talíř. A většinou s jídlem končíte až, když je talíř prázdný, že? Studie prokázali, že pokud jíte z menších talířů, tak se vám pořadí lépe zhubnout.

7. V RESTAURACI
Nebojte si říct, že chcete změnit přílohu nebo jídlo. Klidně si řekněte, že chcete dát dresing na stranu místo doprostřed salátu. Vyměňte hranolky za pečené brambory. Udělejte si zdravější verzi jídla.

8. ZAPALTE SI VONNÉ SLADKÉ SVÍČKY
Někdo mi říkal, že když si zapálíte vanilkovou nebo karamelovou svíčku, budete mít menší chuť na sladké. Protože budete mít pocit, že máte sladkostí dost.


15 tipů a rad jak zhubnout


9. 80 % SAMOPŘÍPRAVA
Připravujte si z 80% své jídlo, místo už zpracovaného. Pokud jíte v restauraci, nevíte, co všechno do jídla přijde, kolik tuku používají a podobně. Když si vaříte sami, máte jasný přehled, co dáváte do svého těla. Budete víc v pohodě a cítit se mnohem lépe.

10. SPĚTE PŘI OTEVŘENÉM OKNĚ
Chladnější prostředí zrychluje váš metabolismus a nutí vaše tělo vydávat energii na jeho zahřátí. Nemyslím tím však, abyste v noci mrzli a nemohli spát. Stačí čerstvý vzduch a uvidíte, že se vám bude i lépe spát.

11. NEJEZTE PŘES NOC
Znám hodně lidí, co mají v noci chutě a chodí tajně do lednice na všelijaké dobroty nebo pytlíky chipsů. Pokud mezi ně patříte, tak s tím přestaňte. Užívejte si jídla přes den a na večer si dejte něco lehkého. Stanovte si, že nebudete jíst 2 hodiny před spaním.

12. PROČISTĚTE LEDNICI
Vyřaďte nezdravé věci, pokud je nebudete mít doma, tak vás nebudou lákat. Touha po nich bude hned menší, kdybyste si pro ně měli dojít do obchodu. A předpokládám, že to se vám chtít nebude. Naopak lednici naplňte zdravými potravinami. 

13. NEDOJÍDEJTE SVÉ PORCE
Někdo může říct, že je to neslušné. (záleží také na kultuře a zvycích), ale já si nemyslím, že by to bylo něco špatného. Když už nemůžete a cítíte se plní, je hloupost do sebe cpát zbytek porce, nestyďte se a zbytek jídla nechce. Nechte si ho na později. Pokud jste v restauraci poproste čišníka, ať vám zbytek zabalí domů.

14. KUPTE SI NOVÉ OBLEČENÍ NA CVIČENÍ
Nááááákupy! Kdykoli si koupím něco nového, tak mám chuť si ho hned vzít na sebe. Přeci když si koupíte nový kousek, tak ho chcete ukázat a né ho schovat do skříně. A stejně tak, když si koupíte nový kousek na cvičení, tak dostanete chuť jít do posilovny a ukázat ho tam. Kupte si nové kousky, užijte si je a cvičte.

15. UŽ JSTE ZHUBLI?
Každý kus oblečení, který je vám velký, vyřaďte ze svého šatníku. Když je nebudete mít ve skříni, tak vás to bude motivovat, abyste zůstali na menší velikosti. Přeci nechcete pořád utrácet peníze za změnu velikosti. (tím myslím za větší velikost ;)

Máte pocit, že se nedokážete držet všech pravidel? Nevadí, stačí když se pro začátek budete držet 1 nebo 2 pravidel a postupně přidávat další. Zkuste třeba 30 dní a pak přidat další pravidla. Je to dlouhá cesta, ale stojí za to. Hlavně nemějte nějaký moc přísný režim.

Jaké jsou vaše tipy na hubnutí? Ráda si je poslechnu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář :)