neděle 17. prosince 2017

Jak se udržovat přes Vánoce

jak zůstat fit o vánocích

Já vím - je lepší na to nemyslet, ale Vánoce už jsou za dveřmi. Je v pořádku jíst jako prasátko pár dní po sobě, protože Vánoce jsou jen jednou za rok, takže vaší postavě to tolik neuškodí. Ale chci vám dát pár tipů, jak zůstat v posledním týdnu roku v méně či více zdravém stylu. A navíc, co je důležitější, jak se vrátit zpět do starých kolejí. 

1. ZPOMALTE
Podle mého názoru je naprosto v pořádku, když v tomto období, od Vánoc do silvestra, trošku zpomalíte. Pokud obvykle chodíte 5x týdně do posilovny, bude v naprosto v pořádku, když půjdete jen 2x nebo 3x. Vím ,že může být těžké jít do posilovny v průběhu všech těch rodinných oslav a návštěv. Žádný problém! Stačí, když přepnete ze silového tréninku pouze na tělesný a používat svojí váhu a můžete tak klidně cvičit u sebe doma. Nezapomeňte, že jediný špatný trénink je ten, který jste neudělali.

2. DOVOLTE SI NEZDRAVÉ JÍDLO
Myslím tím, že můžete, pokud byste chtěli. Někdy je velmi lákavé dát si se svojí rodinou nezdravé jídlo. Zaměřte se spíše na požitek z jídla. Nejezte hromadu od každého - vše je jen o chuti. Jeden kousek dortu přeci stačí na to, abyste si ho vychutnali, že jo?

3. NAKUPTE SI SVÉ JÍDLO
Ve vaší kuchyni je jistě už spousta jídla, ale i tak jděte do obchodu, co nejdříve a nakupte si nějaké zdravé a chutné jídlo, na které se těšíte. Nechte si ho na chvíle, kdy vám bude připadat, že byste si chtěli dopřávat až moc nezdravého jídla.

4. PITNÝ REŽIM
Hydratace je vždy důležitá. Pokud se bojíte přílišného jídla na rodinných oslavách, tak si před každým jídlem vypijte sklenici vody. To vás naplní a vejde se do vás méně jídla. Bezva trik!

5. JDĚTE VEN
Nebuďte líní, i když klesne teplota. Ačkoli nepatřím mezi zimní sportovní nadšence, občas tuto změnu uvítán. Zacvičte si venku - jděte na lyže, brusle nebo jen na procházku s pejskem. Vaše tělo bude muset vydat energii na to, aby bylo v teple a tím spálíte nějaké kalorie, které jste snědli navíc. Čerstvý vzduch vám prospěje.

6. ZAPOJTE RODINU
Motivujte rodinu a podnikněte společný trénink. Je přeci zábava trávit svátky společně s rodinou. A že je vytáhnete do fitka? Nevadí, vždyť můžete jít sáňkovat, na procházku nebo na pořádnou koulovačku.

7. SLEDUJTE TV
Ano! O Vánocích dávají tolik filmů a pohádek. Nebaví vás reklamy, co do nich věčně cpou? Využijte se pozitivně a během reklam si zacvičte. Jedna reklama trvá cca 6 minut a za tu dobu si můžete dát hezky do těla.

Tip na cvičení během reklamy:
1 min angličáky
1 min horolezec
1 min lehy sedy
1 min dřepy s výskokem
1 min angličáky
1 min vzpor

8. NAPLÁNUJTE ROK 2018
Ujistěte se, abyste měli dobrý začátek v novém roce. Budete se cítit skvěle. Naplánujte si to předem správně. Udělejte si seznam a sepište si cíle, kterých chcete dosáhnout.

Například: Nakupte si zdravé potraviny nebo si sestavte cvičební plán na první týdny. Plán vás bude motivovat. :)


Máte nějaké tipy, jak zůstat fit o Vánocích? 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář :)