neděle 12. listopadu 2017

Recept: Těstovinový koláč

recept těstovinový koláč rigatoni

Recept pro milovníky italské kuchyně. Už nevíte na jaký způsob si udělat těstoviny s vaší oblíbenou italskou omáčkou? Nezoufejte, mám pro vás tip na super chutný oběd - těstovinový koláč s mletým masem a rajčatovou omáčkou.

Potřebujete:

  • těstoviny rigatoni
  • sýr (eidam, parmezán, mozarella...)
  • mleté maso
  • olej
  • rajčatová omáčka
  • sýrová omáčka
  • sůl, pepř
  • formu na kulatý koláč

Postup:

Nejprve dejte vařit těstoviny rigatoni ve slané vodě. Nezapomeňte dát dostatek vody, protože těstoviny se hodně zvětší. Vařte je o minutu méně než je psáno na obalu, aby držely postavené. Po uvaření je propláchněte ve studené vodě, abyste se o ně nespálili až budete vykládat do formy.

Formu na koláč vytřete olejem, aby se těstoviny nepřilepily. Do takto připravené formy vyskládejte těstoviny tak, aby stály (otvorem nahoru a dolu). Těstoviny na sebe moc nenatlačte, aby mohla omáčka vtéct i dovnitř.



Mezitím si osmahněte mleté maso a přidejte k němu rajčatovou omáčku. Chvilku povařte.

Dejte předehřát troubu na cca 180 °C.

Připravte si svoji oblíbenou sýrovou omáčku nebo bešamel. Nalijte ji na těstoviny tak, aby omáčka natekla i dovnitř těstovin.



Na tuto vrstvu nalijte masovou omáčku a dejte zapéct na 15 minut.


Po 15 minutách formu vyndejte a posypte sýrem. Dejte znovu do trouby na dalších 15 minut.

Po upečení nechte 10 minut vychladit a můžete sundat z formy a podávat.

Přeji dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář :)